Aquajogging en Aquarobic

Updat 3-5-2024

De lessen voor Aquarobic en Aquajogging zitten momenteel vol en kunnen er ook geen proeflessen afgesproken worden.

Twee verschillende lessen die op dezelfde tijd gegeven worden.

Aquajogging voor volwassenen betekent letterlijk “lopen in water”. Middels het dragen van een zogenaamde Wetbelt of drijfgordel blijft u in een goede verticale positie. Aquajogging is goed voor het opbouwen en onderhouden van je conditie, maar ook voor vetverbranding. Heeft u last van uw knieën, enkels, heupen of andere gewrichten? Dan is aquajogging zeker aan te raden. Doordat u in het water gewichtloos bent, belast u de gewrichten zelf niet.
Door het gebruik van een “wetbelt” of drijfgordel wordt u gedragen door het water. Daarnaast zorgt de wetbelt voor stabiliteit. Hierdoor kunt u de oefeningen beter uitvoeren en het maximale eruit halen. De wetbelts en drijfgordels zijn gratis te gebruiken en doet u vóór de les aan. Soms maken wij gebruik van beendrijvers, deze maken het aquajoggen zwaarder, voor nog meer resultaat.

Aquarobic voor volwassenen is een aantrekkelijke vorm van conditietraining. Op muziek beweegt u sportief in het water en verbetert u uw conditie. Begeleid door ritmische muziek doet u aerobic oefeningen, terwijl u tot borsthoogte in het water staat. De muziek bepaalt het tempo en wordt afgestemd op de mogelijkheden van de groep.
Het verschil met aerobics in een zaal is dat het water voor ontspanning, verkoeling en weerstand zorgt. De oefeningen zijn soms zwaarder dan op het droge, maar door de opwaartse druk van het water worden uw gewrichten minder belast dan in de aerobiczaal. Mede door de weerstand van het water en doordat u meer arbeid verricht dan op het droge, zullen de spieren sterker worden.

Voor wie?

  • Voor iedereen die aan zijn of haar conditie wilt werken

  • Voor vanaf 18 jaar

  • Voor iedereen die graag op muziek beweegt

Aquajogging en Aquarobic worden gegeven op:
dinsdag van 14:00 - 15:00 uur 


Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Probeer gerust een proefles. Email ons (info@kwekkelstijn.com) en dan kijken wij of u in dezelfde week nog mee kunt doen aan een proefles. Voor een proefles betaalt u eenmalig een losse les € 9,70.
Let op! De aquarobic om 14:00 uur zit helemaal vol. Er kan op het moment geen proefles worden aangenomen. Dit kan wel voor de Aquajogging. Hier is nog ruitme!

De prijs van deze lessen kunt u terugvinden onder het kopje Betalen/Tarieven.

 

 

Cookie instellingen