Ontwerp overkapping buitenbad

ONTWERP KLAAR VOOR OVERKAPPING BUITENBAD KWEKKELSTIJN

Het ontwerp voor een extra overdekt zwembad bij Combibad Kwekkelstijn in Rosmalen is klaar. Voor het 25-meterbad dat nu nog volledig buiten ligt, ontwierp Slangen + Koenis Architecten de overkapping met schuifbare wand. Samen met partners Hellebrekers Technieken en Van Baaren Aannemers verzorgt S+K ook de bouw van het project. Zo wordt voorzien in de behoefte aan extra overdekt zwemwater, maar blijft dankzij de schuifwand ook het ‘buitenbad’ bestaan. De omgevingsvergunning is aangevraagd en als de bouw in oktober a.s. start, duiken zwemmers volgens planning bij de start van het nieuwe buitenbadseizoen in mei 2018 in het nieuwe ‘binnenbad’.

Overkapping en voorzieningen

Het 25-meterbad krijgt een permanent dak van zo’n 6 meter hoog. Over de gehele lengte van het bad aan de kant van het huidige recreatiebad kunnen ’s zomers de glazen wanden worden opengeschoven, waardoor het zwembad dan ‘buiten’ ligt en verbonden blijft met de andere twee buitenbaden. Naast de overkapping komen er nieuwe voorzieningen voor het ‘binnenbad’, zoals een tribune, kleedruimtes, douches en bergruimten. De bestaande sportkantine wordt uitgebreid, zodat bezoekers er ook zicht hebben op het nieuwe overdekte bad. Dit deel van de kantine geldt ook als multifunctionele vergaderruimte voor zwemverenigingen.

Gebruik

In de avonduren (vanaf circa 19 uur) en de volledige winterperiode (midden september tot midden april) gaat de schuifwand dicht. Het 25-meterbad functioneert dan als volwaardig binnenbad voor trainingen en wedstrijden naast het al bestaande binnenbad. Het nieuwe binnenbad wordt in de winterperiode voornamelijk gebruikt door banenzwemmers en zwemverenigingen.

Duurzaam

Met de overkapping van het 25-meterbad wordt Combibad Kwekkelstijn nog duurzamer. Zo komen er ruim 300 zonnepanelen op het dak. Het waterverbruik ligt straks zo’n 75% lager door plaatsing van een trommelfilter voor zuivering van het zwemwater. Omdat een warmtepomp de volledige verwarming van het nieuwe overkapte zwembad verzorgt, is een gasketel niet meer nodig en is er sprake van een CO2 neutrale zwemvoorziening. Al deze maatregelen maken dat het nieuwe binnenbad ook bijna energieneutraal gaat functioneren.
disclaimer


tel.buitenbad 073- 521 86 89         info@kwekkelstijn.nl          tel.binnenbad 073-521 41 07