Aanpassing Buitenbad

Het buitenbad is grotendeels gerenoveerd.

Nieuwe mooie en veel bredere perrons met houten zitbanken met parasols een nieuw hekwerk en routing en een nieuw voetbalveldje met toffe doelen.

Er komen nog meer zitplaatsen en meer bomen met zicht op de “hetere” zomers dagen, nieuwe lockers en meer.

OVERKAPPING VAN HET BUITENBAD KWEKKELSTIJN IS INMIDDELS KLAAR.   (juni 2018)

De Bouw van een extra overdekt zwembad bij Combibad Kwekkelstijn in Rosmalen is klaar.

Ontwerp Slangen + Koenis Architecten de overkapping met schuifbare wand. Samen met partners Hellebrekers Technieken en Van Baaren Aannemers verzorgt S+K ook de bouw van het project. Zo wordt voorzien in de behoefte aan extra overdekt zwemwater, maar blijft dankzij de schuifwand ook het ‘buitenbad’ bestaan.

Over de gehele lengte van het bad aan de kant van het huidige recreatiebad kunnen ’s zomers de glazen wanden worden opengeschoven, waardoor het zwembad dan ‘buiten’ ligt en verbonden blijft met de andere twee buitenbaden. 

Het 25-meterbad functioneert dan als volwaardig binnenbad voor trainingen en wedstrijden naast het al bestaande binnenbad. Het nieuwe binnenbad wordt in de winterperiode voornamelijk gebruikt door banenzwemmers en zwemverenigingen.

Duurzaam

Met de overkapping van het 25-meterbad wordt Combibad Kwekkelstijn nog duurzamer. Zo komen er ruim 300 zonnepanelen op het dak. Het waterverbruik ligt straks zo’n 75% lager door plaatsing van een trommelfilter voor zuivering van het zwemwater. Omdat een warmtepomp de volledige verwarming van het nieuwe overkapte zwembad verzorgt, is een gasketel niet meer nodig en is er sprake van een CO2 neutrale zwemvoorziening. Al deze maatregelen maken dat het nieuwe binnenbad ook bijna energieneutraal gaat functioneren.
disclaimer


tel.buitenbad 073- 521 86 89         info@kwekkelstijn.com         tel.binnenbad 073-521 41 07